Faʻailoga nofoaga Words Gamers

Le Maualuluga ma Maulalo o PlayStation Console UIs, Mai le PS1 i le PS5

Ps2

I le toeitiiti atoa le tolu sefulu tausaga o tamoe i le avanoa faʻamafanafana, ua mafai ai e Sony ona faʻasaʻo ni PlayStations eseese se lima i fafo i le vao uma ma a latou lava faʻaoga faʻaoga tulaga ese - fitu pe afai e te faitauina a latou lima. O i latou uma, faʻatasi ai ma a latou lava UI ua mamanuina e faʻafetaui ai manaʻoga o tagata taʻaloga o le vaitau na latou i ai. o nisi e mautinoa na sili atu le lelei o lena galuega nai lo isi ae o latou uma e mautinoa lava e iai o latou tulaga lelei-ma o latou uiga-na faʻaalia ai i latou mo o latou taimi. Mai le laʻititi i le lavelave, ma le talafeagai i le faʻavalevalea atoatoa, seʻi o tatou tilotilo i le PlayStation UI uma ma le mea na latou fiafia ai.

O fea se isi mea e amata ai ae o le amataga? I le 1994 na maua ai e le lalolagi lana vaaiga lelei muamua i le amataga o le mea o le a avea ma talatuu umi ma tumau o faʻamafanafanaga vitio mai Sony. O le PlayStation 1 - pe e pei ona taʻua i lena taimi, o le PlayStation - o le mea moni o le taunuuga o le paʻu i le va o Sony ma Nintendo, ma le faaiuga sili a Sony e ulufale i latou lava i le avanoa taalo, o se mea na latou aloese mai ai. mo se taimi umi ae na iu lava ina filifili e alu uma i luga. O le mea e fa'afetai ai, na i'u ina totogi le peti a Sony ma fa'amumu ai e le PlayStation le lalolagi o ta'aloga ma lona saosaoa fa'agasologa o isi tupulaga ma ta'aloga fa'avae CD-ROM. Na fa'atau atu e Sony le silia ma le 1 miliona PlayStations i totonu o le 6 masina muamua talu ona fa'alauiloa lenei masini.

Faatasi ai ma na fiafiaga uma ma le tele o tagata taaalo o loʻo i ai pea manatuaga o le taʻalo a latou PlayStations i aso nei, e te manatu o le a sili atu tagata e manatua o le PlayStation 1 sa i ai se faʻaoga faʻaoga, ae paga lea, e toʻatele e leʻi iloa lava. O le tele o tagata taaalo na masani e tuʻu se taʻaloga i totonu o le latou masini faʻapipiʻi ma faʻasolo saʻo i totonu o le taʻaloga e leʻi oʻo lava ia i latou e taumafai e faʻaoga le polokalama e aunoa ma se taʻaloga i totonu poʻo se isi mea i totonu nai lo se taaloga na o le vaai i le mea e tupu. Ae peita'i, afai o oe o se tasi o nai tagata fia iloa na faia, o le a fa'afeiloa'ia oe i se lau lanu viole e uiga ese ma ni filifiliga faigofie se lua; kata manatua po'o le CD. O nei filifiliga e lua o le mea moni lava na faʻamalamalamaina e oʻo lava i le taimi ma o le a ave oe i se lisi autu e mafai ona e fegalegaleai ai ma soʻo se mea, pe a faʻapipiʻiina i le PlayStation i lena taimi.

E sili atu le maofa nai lo le mea moni o lenei mea sa i ai se faʻaoga faʻaoga i mea uma o le natura aoga tele o ia mea uma ma le tele o filifiliga. O le lisi o le pulega o kata manatua e mafai ai ona e tape sefe faila e te le'o toe mana'omia, pe toe fa'afo'i i se kata lona lua. E mafai ona e filifili e kopi tasi i le taimi pe kopi uma le kata i le isi i le taimi e tasi, lea sa fai si spiffy mo le taimi. E mafai foi ona e alu ese mai lenei lisi ma toe foi i le lisi autu e mafai ona e filifili ai i le va o lena ma le CD player. O le mea fai CD o le a tu'uina atu ia te oe filifiliga uma e te va'aia i le tele o ta'aloga CD o lena taimi.

Ta'alo, taofi, taofi, fa'ase'e solo, e o'o lava i le so'o ma toe fai o filifiliga ia, ma avea ai le PS1 ma se pu'ea CD lelei e mafai ona e fa'afeso'ota'i i lau leo ​​ma fa'aoga lelei. I nisi o auala e sili atu nai lo le CD masani i lena taimi, aua o le a faʻaali atu ia te oe le tele o ala iina ma le mamao i totonu o le ala na e i ai i soo se taimi e leʻi faia e tagata CD uma i lena taimi. Faatasi ai ma le tele o taaloga mataʻina ma faʻafouga e sau mai le PlayStation e mafai ona faigofie ona galo o loʻo i ai se tasi o UI sili ona lelei o lona taimi. I le vaʻaia e fai si ese, ou te manatu, faʻatasi ai ma le lanu violē ma le neon splotches e faʻaalia ai filifiliga autu, ae afai na e ola aʻe i le ogatotonu o le 90s ona e manatua ai lea e toetoe o mea uma na foliga faʻapea i tua.

O le PlayStation 2 user interface o se tala e matua ese lava. O le meleniuma fou o se taimi e matua ese lava nai lo le ogatotonu o le 90s ma na oʻo mai ai faʻamoemoega fou mo faʻamafanafanaga taʻaloga ma mea tau eletise i le lautele. E le na'o le puleaina o lau kata manatua ma toe fa'alogo i CD. o lea ua manana'o tagata i filifiliga fa'aaliga eseese mo ituaiga TV eseese. 'ese'ese ituaiga o fa'alogo leo mo a latou si'osi'omaga leo po'o so'o se mea na latou fa'atutuina, ma na mana'o tagata e fai ni mea e sili atu nai lo le na'o le fa'alogologo i CD i luga oa latou fa'afiafiaga ta'aloga, o le mea lea, o manatu sili na maua e Sony; faia le PlayStation 2 fetaui ma DVD. I le taimi na fou ma taugata le tekonolosi DVD, o lea na avea ai le PlayStation 2 ma se tasi o taʻaloga DVD sili ona lauiloa i fafo. I le avea ai o se faʻaoga faʻaoga e ui o le PlayStation 2 na i ai se suiga atoatoa mai le PlayStation 1's laʻititi auala. Nai lo o le lanu viole malie o le PlayStation 2 e tele lava le uliuli ma le puao. Nai lo o se mata'itusi umi a Sony Computer Entertainment, o le PlayStation 2 na na ona fa'aali atu ia te oe ni poloka tolu-dimensional uiga ese e lafo moli felelei ma ni puao lanumoana uiga ese i tua.

E mautinoa lava e tele naua mea o loʻo tupu i totonu o le matagaluega faʻalelei, ae o le mea e sili atu ona taua o le faʻatinoga ma e tele naua na mea iinei i le PS2 nai lo le PlayStation 1. sa i luga o le faiga mulimuli ua matou i ai foi i luga o le PlayStation 2 ae o le taimi lenei ma ata animated na siva faataamilo lea e leʻi faʻaopoopoina se mea i le faʻatusatusaga e ese mai nai lo sina uiga i latou faila faila. I fafo atu o lena mea e ui lava e mafai ona e suia le tele o mea e uiga i lau faʻatulagaga faʻapipiʻi e aofia ai le vitio, le gagana, le uati i totonu, le tele o le lau, ma isi mea uma, aʻo faʻafefeina i mea tioata tioata e tolu i tua ou te leʻi malamalama lava i ai. ae mautinoa lava foliga manaia. O le mea moni, sa iai fa'atonuga mo ata tifaga DVD fa'apea ma tisiketi fa'akomepiuta na avea ai le PS2 ma masini e sili ona aoga mo tagata e le'i popole i ta'aloga.

O le PS3 o lo'o i ai le fa'aogaina o le fa'aoga a Sony e mafai ona fa'amauina i luga, a itiiti ifo i le tulaga o le mamanu. O mea uma e te faʻamoemoe e maua mai le PlayStation 2 ma le tele o isi mea sa i luga o le PlayStation 3, sei vagana ai nei, o le a faʻaopoopoina Blu-ray i le faʻafefiloi ma na faʻataʻatia uma i totonu o se faʻasalalauga faʻasalalau tele e leʻi matuaʻi atoatoa ai Sony. na fiu, ae o iinei sa i ai i lona tulaga mama, sili ona leaga. O vaega ta'uta'ua uma i luga ole laiga o lo'o tatou i ai i lena pa fa'ata'atia, ma so'o se vaega fa'atatau i vaega ta'itasi o lo'o fa'aalia i luga ole laina i lalo i lalo pe a filifilia lena vaega. O iinei e mafai ona faigofie ona e alu i totonu o lau faʻatulagaga, vaʻavaʻai i au filifiliga taʻaloga, pulea au kata faʻataʻitaʻiga mo le PlayStation 1 taʻaloga ma matamata ata mai le USB drive i se faiga faʻafefe. Sa na'o lou fa'atapula'aina o ou mafaufauga iinei, ma o le mea lea na avea ai le PlayStation 3 ma sau'ai o se masini fa'asalalau, ma e le taumateina o lo'o sili ona lelei a Sony ona o lo'o faitauina pea le tele o faila faila nai lo le PlayStation 4 ma le PlayStation 5. O fa'aletonu autu o ia mea. e le'i sologa lelei le amio a le media bar a'o e i ai i se taaloga, ma o nisi na maua le faigofie o le UI e le manaia ma le manaia, ae mo i latou e naʻo le fiafia i le faʻaogaina o le PlayStation 3 ma e mautinoa lava o le PlayStation UI sili ona lelei. .

O le PlayStation 4 na aʻoaʻoina le tele o lesona mai le PlayStation 3 ae na alu ese mai le mea o loʻo taumafai e fai i nisi o auala. E leʻi faʻatapulaʻaina i le faʻatulagaina o mea i le UI. E ui lava i lona autu o loʻo galue pea i se auala talitutusa i le PlayStation 3, o le PS4's UI na sili atu ona mataʻina, ae o ata tetele ma sili atu o uiga faʻaalia i le lumanaʻi e na o le sili atu i le taimi ona o le tele o faʻafouga na faʻaauau pea ona taʻavale. ma mea lamolemole. o iinei e lua lua fa'asalalauga fa'asalalau, o le pito i luga mo vaega i luga ole laiga, e pei ole PS3, ma le pito i lalo mo ta'aloga ma mea fa'asalalau lava latou. O le tele o tagata fa'aoga PlayStation e fa'aalu le tele o latou taimi i luga o le pa pito i lalo e ta'avale solo mai ta'aloga eseese ma talosaga e fa'alauiloa mai ai. Aesthetically, atonu e sili atu nai lo le PlayStation 3 i le tele o auala ae ou te fiafia lava i le mama foliga o le PS3 sili atu patino. E pei o le PS3, o le PS4 o loʻo i ai foi le tele o autu e filifili mai ai ma se aofaʻiga talafeagai o le faʻaogaina, ina ia mafai ai ona e faʻaogaina foliga ma lagona i itu eseese pe afai e te filifilia.

Ua fa'amatu'u atu e Sony ni lima lima e lua ma ni UI eseese i le tele o tausaga i le pisinisi ta'aloga, o ia mea uma e matua'i eseese lava filosofia. O le PSP e tele lava ina pipii i le mea na faia e le PS3 lea o se vaitau manaia tele e pei o le alu i tua ma luma i le va o masini e lua e matua masani lava pe a e masani ia i latou, ae o le Vita na alu i se itu e matua ese lava ma le faiga faʻafefe uiga ese e pei o. o le a se mea mai le Android e foliga mai ae ese. e manino lava e na o le tofo ae o le faʻafitauli tele i le Vita UI ia te aʻu o le mea moni e faapea o mea autu uma i luga o le UI na vavaeeseina i ni talosaga eseese, nai lo le faʻaogaina uma i luga o le mata tutusa e pei o isi Sony Console. . E te mana'o e siaki lau lisi o uo? Ia, e tatau ona e tatalaina le lisi o uo tusi talosaga. E oo lava i tulaga lautele e iai lana lava talosaga e tatau ona tatala pe tapuni ina ia mafai ona maua. Talanoaga a Pati, ipu, tagata ta'alo vitiō... E mana'omia uma oe e tatala se isi talosaga e fa'aoga ai na galuega. O nei tusi talosaga e ave ai le tele o fanua i luga o le lau e ui lava e mautinoa e mafai ona e tuʻuina uma i totonu o le pusa e tasi ae e ui lava o lena pusa e faʻaogaina avanoa e mafai ona faʻaoga mo se isi taʻaloga. E ui e faigofie ona talisapaia le matagofie o le uiga ese o lenei UI, faʻatinoga, atonu e sili ona leaga le PlayStation.

O le PlayStation 5's UI o le PlayStation 4 e pei o le PlayStation 3 i le PlayStation 2, ma o lona uiga o se toe faʻaleleia atoatoa. e mautinoa lava e mafai ona e vaʻai i nisi o toega o le mafaufau o le koluse pa o faʻasalalauga iinei ma iina i luga o le PlayStation 5 ae masani lava ua suia i se vastly sili atu ona po nei foliga ma ata tetele lapotopoto tulimanu ma le tele o sub-filifiliga filifiliga mo mea taitasi. Ole mea lea e fa'atumauina ai mea mama ma faigofie ile va'aiga ae sili atu le lavelave ole loloto e te alu ai. i le fa'atinoga atonu e le o se mea fa'apitoa e pei o nisi o fa'amatalaga muamua ae a'o a'oa'oina e tagata ma tauloto le mea o lo'o i ai mea uma, ou te mautinoa o le PS5 UI o le a fa'aauau pea ona fa'aleleia ma fa'agaoioia o tatou fa'amoemoega e sili atu a'o tatou fa'atali mo le isi fa'amafanafanaga a Sony i le tele o tausaga. mai le taimi nei.

Uluai Tusiga

Faalautele le alofa
Alu i fafo le faʻamatalaga